Welkom op de website van de Brabantse WielerFederatie

De BWF is één van de vrije wielerbonden in Nederland naast de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (de KNWU). Wij coördineren voornamelijk in het westelijk deel van Noord-Brabant wielerwedstrijden (criteriums) op de weg. Wij kennen een eigen licentie-systeem en hebben eigen reglementen. We organiseren in de periode van maart tot/met september iedere zondag een wedstrijd. Wij kennen een eigen (BWF)kampioenschap, en samen met de andere vrije bonden ook een Nederlands Kampioenschap en een Wereldkampioenschap. Kijk voor meer informatie in onze kalender of stel gerust uw vraag via het contactformulier.

Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Laatste nieuws Brabantse Wielerfederatie:

Trainingswedstrijden komen er aan!

Het begint al weer te kriebelen bij menig renner; de eerste trainingskoersen komen al weer in zicht. Op 4 zondagen, van 4 t/m 25 maart, om 10.30/12.00 uur, koersen we op het vertrouwde Moleneind te Breda, voordat we op 1 april naar Rijsbergen Oekel trekken voor de prachtige openingskoers aldaar.

Met dit bericht tonen we je ook op welke rondes je voorafgaande aan de BWF-trainingskoersen desgewenst alvast wat voorwerk kunt doen:

- Op 5 zaterdagen, van 3 februari t/m 3 maart, om 9.45 uur, op Haansberg te Rijen (zie www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl).

- Op 2 zondagen, 18 en 25 februari, om 10.00 uur, op Weststad te Oosterhout (zie www.pedaalridders.nl).

- Op 4 zaterdagen, van 3 t/m 24 maart, om 13.30 uur bij onze zusterbond TMZ op Den Inkel te Kruiningen (zie www.tmzzeeland.nl).

Seizoen 2018 !

Tijdens de jaarvergadering op 13 januari jl. is samen met de organisatoren een prachtige nieuwe kalender vastgesteld.

De kalender staat al op de website! Wel wijzen wij er op dat van meerdere wedstrijden de details in de komende weken nog zullen worden aangepast. Check dus tijdens het seizoen de site altijd voor de laatste info.

- vanaf de openingskoers te Oekel op 1 april, vele mooie A-wedstrijden in de regio

- het BWF kampioenschap in Hulten op 15 juli

- wederom het NK WFN georganiseerd door de BWF, te Rijsbergen op 22 juli

- een aantal wedstrijden gaan verreden worden op nieuwe parcours, zoals Etten-Leur, Schijf en Sprundel

In 2018 gaan we ook werken met 2 kleine aanpassingen in het reglement, om in de 50+ en 50- categorie voor iets meer evenwicht te zorgen. Hiermee stemde de vergadering op 13 januari in:

- in de 50+ zullen we voortaan na de wedstrijd ook de top-3 huldigen van de 60+ renners binnen die wedstrijd (bloemen, geen extra prijzengeld). Ze starten tegelijk, maar we kijken wel naar aparte klassering.

- in de 50- wordt de promotieregeling iets aangescherpt. Die gaat gelden voor 3 overwinningen en tevens in het geval een renner 5 maal op podium heeft gestaan. Dan voor een vol seizoen rijden bij de amateurs.

De licentie aanvraag module op de website staat weer actief. U kunt dus uw licentie 2018 aanvragen.

We gaan er weer een mooi seizoen van maken! Overigens zijn wij altijd nog geinteresseerd in vrijwilligers om de BWF te ondersteunen, al is het maar enkele keren per jaar. En we zoeken een bestuurslid, specifiek een penningmeester. Weet u iemand ?  

Sluitingskoers St. Willlebrord.

Zondag 24 Sept. was alweer de sluitingskoers van de BWF.  Het wielerjaar is weer voorbij gevlogen en hebben we op een prachtige manier af kunnen sluiten.  Onder ideale omstandigheden werd er een B-koers verreden, georganiseerd door Rinie van Zundert en consorten.  Jammer dat de meeste renners al een punt gezet hadden achter hun seizoen want het was de moeite waard om van start te gaan in HET wielerdorp van Nederland.  Degenen die nog wat te halen hadden in het Wim de Vos totaalklassement waren uiteraard wel aanwezig om nog wat extra punten te scoren.  Na afloop werden de prijzen van dit klassement uitgereikt aan de beste 10 van iedere categorie.  De overwinning bij de 50+ ging naar de organisator en plaatselijk favoriet Rinie van Zundert zelf. Bij de 50- was het Wim de Vos die zijn snelle benen weer terug had gevonden en iedereen het nakijken gaf in de massaprint.

Lees meer...

Het seizoen 2017, een terugblik. Wist u ...

- Dat wij -met de essentiële hulp van vele enthousiaste leden-organisatoren- maar liefst 32 wedstrijden konden organiseren? Van 26 februari tot 24 september, dus 7 maanden lang in touw, ieder zondag weer. We zijn alle vrijwilligers darvoor heel veel dank verschuldigd. Dank zij hen kunt u koersen.

- Dat wij dit jaar in totaal 113 licentiehouders hadden (38 in de 50+, 57 in de 50- en 18 amateurs), alsmede vele, vele dagkaarthouders.

- Dat de klassementen zijn gewonnen door Johan Pemen (50+), Joachim Raeymaekers (50-) en Sil van de Ven (amateurs). Zij kregen de dikste bon van onze klassementssponsor Wim de Vos Fietsen.

- Dat Johan Pemen (50+) en Wiebe de Jong (50-) als enigen meededen aan alle wedstrijden. Maar er ook vele renners waren die maar een of twee wedstrijden misten. Leuk, die harde enthousiaste kern!

- Dat de BWF kampioenen in Hoeven werden: Pieter Mies (50+), Tom Nelen (50-) en Thomas Leys (amateurs).

- Dat Johan Pemen domineerde in de 50+, door maar liefst 7 BWF-wedstrijden te winnen en ook nog Nederlands Kampioen WFN te worden. Daarnaast stond hij ook nog 5 keer op plek 2 of 3.

- Dat we dergelijke veelwinnaars in de 50- niet hadden. De promotieregel (bij 3 overwinningen) hoefde voor het eerst in enkele jaren niet te worden toegepast. Wel hadden we 4 renners met 2 overwinningen: Adri Kapitein, Ben van Baelen, Anco Verstegen en Tom Nelen.

- Dat het door ons georganiseerde NK op Breda Overa een groot succes was? Maar liefst 238 renners uit heel het land kwamen naar Breda en streden om de 5 truien. De gigantische hoosbui tijdens de 40+ kon de pret niet drukken. Een dag zonder incidenten. Complimenten aan onze jury, die iedereen konden klasseren. En veel dank aan de familie De Nijs voor de mooie organisatie ter plaatse.

- Dat we in de jaarvergadering afscheid namen van penningmeester Pieter Griep, maar ook als nieuwe bestuursleden kregen: Gerard van Raak en Willem Dielemans. Beiden hebben al lekker hun draai gevonden binnen het bestuur.

- Dat we in de jaarvergadering begin 2017 ook afscheid namen van de vaste inschrijfdame Jo van Wanrooy, die dit werk voor de BWF maar liefst 45 jaar deed! U hebt gezien: onze Lies is ''still going strong'', dit jaar gesteund door Michelle met de laptop.

- Dat we dit jaar lekker aan de slag zijn gegaan met onze social media? Op Twitter, bijgehouden door Wim van Beek (@bwfbestuur), nu 276 volgers. Op Facebook, bijgehouden door Willem Dielemans, al 548 volgers. Ook is er een BWF club op Strava, die wordt bijgehouden door 50- renner Wiebe de Jong (dank!) en die ook al 224 leden heeft. Leuk om te zien hoe veel enthousiasme op deze podia wordt getoond.

- Dat we in 2018 heel graag weer zo’n mooi seizoen draaien!

- Dat we daarvoor nog wel een dringend beroep op jullie doen voor extra vrijwilligers. Afgelopen jaar heeft alles wel gedraaid, maar op een minimale bezetting. Dat kan beter. Zo voorkomen we dat er bij ziekte of een calamiteit wedstrijden niet door zouden kunnen gaan. Vele handen maken licht werk. Wij zoeken: een penningmeester in bestuur, juryleden/ondersteuners en vooral ook enkele goede verkeersregelaars voor onze Moleneinde wedstrijden (een paar keer per jaar). Denkt u even mee??

- Dat wij u een heel goede, gezonde winter wensen en u daarna weer graag zien op Moleneind voor de trainingen.

Sluitingswedstrijd

Zondag 24 september sluiten we het seizoen al weer af. Met een wedstrijd in het wielerdorp van Nederland, St. Willebrord. 

Wedstrijd

Helaas was er geen mogelijkheid voor een A-programma. We rijden dus in 50+ en 50-, waarbij dus binnen de 50- alleen de amateurrenners met een BWF amateurlicentie ook mogen starten. De wedstrijden zijn weer op de bekende ronde 'rond de kerk'. 

Rugnummers

Na deze laatste koers kunt u de 5 euro borg terugkrijgen door uw rugnummer in te leveren. Het mag overigens duidelijk zijn dat we volgend seizoen met een veel sterker type rugnummer zullen gaan rijden.

Klassementen

Na afloop van de 50+/start van de 50- zal de uitreiking van de prijzen voor top-10 van het klassement plaatsvinden van de 50+ categorie.

De uitreiking vindt plaats in de permanence, 't Oude Cafe aan de Dorpsstraat. 

De klassementssponsor WIM DE VOS FIETSEN, die wij hiervoor al meerdere jaren dank verschuldigd zijn, zal zelf aanwezig zijn om zijn waardebonnen te overhandigen. De top-10 wordt dan ook nog op de foto vereeuwigd.

Voor de 50- categorie zal deze uitreiking plaats vinden na de finish/huldiging, dus tegen 13.30 uur.

De uitreiking aan de top-10 amateurs zal daarna plaatsvinden.   

 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies