Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

De Leeuw en Laurijssen winnaars 3e trainingswedstrijd 12 maart 2017.

Het beloofde al vroeg een mooie voorjaarsdag te worden. En al was het in de morgen nog fris, het werd steeds warmer toen de zon eenmaal goed doorbrak. Wat een heerlijke eerste echte lentedag. En de renners voelden dat duidelijk ook; vandaag verschenen er maar liefst 106 deelnemers aan de start verdeeld over de twee categorieën. De winnaars waren John de Leeuw in de 50+ categorie en Stefan Laurijssen in de 50- categorie.
Helaas was er een valpartij in de 50- categorie: Bjorn van Overveld viel en nam enkele collega-renners mee in zijn val waaronder Frank Jansen. Bjorn brak hierbij waarschijnlijk zijn sleutelbeen, maar gelukkig kwamen de andere gevallen renners er zonder veel letsel vanaf.
De foto’s van de trainingswedstrijden, gemaakt door onze vrijwilliger Ad de Bruijn, staan op onze site nu nog even opgeslagen onder het mapje 2016. Sinds dit jaar heeft de BWF echter ook een eigen Facebook-pagina, waarop de wedstrijdfoto’s ook steeds worden geplaatst en dus makkelijker te downloaden zijn. De Facebook-pagina heeft inmiddels 220 volgers, net als ons Twitter-account @BWFbestuur. Hou deze media in de gaten voor altijd het laatste nieuws en de foto’s!

50+

Het was nog fris bij de start van de 50+ categorie en misschien waren er mede daardoor 32 deelnemers, waaronder dit maal wel 6 dames.
Vanaf de start werd er gedemarreerd waarbij Johan Peemen, Jack de Klerk en Bas Dirven erg bedrijvig waren. Na vier ronden ging Chris Geerts ervandoor en hij reed een aantal ronden alleen vooruit totdat vier ronden verder Johan Peemen, John de Leeuw en Jack de Klerk aansloten. Gezamenlijk zouden deze vier mannen verder rijden en uiteindelijk sprinten voor de overwinning.
In het peloton werden nog wel diverse pogingen ondernomen om terug bij de vier vluchters te komen. Enige tijd had een vijftal renners; Peter van der Geest, Wim Overeem, Pieter Mies, Walter Koster en -jawel- Sandra van Veghel de leiders in het vizier, maar uiteindelijk liepen de leiders toch steeds verder uit en zouden uiteindelijk de rest van het deelnemersveld gaan dubbelen.
Vijf ronden voor het einde mocht daarom het gedubbelde peloton gaan sprinten voor de vijfde plaats. Maar in de (voor)laatste ronden ontsnapten daaruit nog vier renners: Dick van Loon, Alfons van Geel, Bas Dirven en Christ Christianen. Zij bleven het sprintende peloton nog juist een fietslengte voor.
Rene Haast won daarachter de sprint voor plaats negen, voor Peter van der Geest. Sandra van Veghel werd vervolgens 13e en eerste dame, vóór de Engelse Henneta Colborne, die 19e werd en als tweede dame finishte.
De sprint voor de overwinning was een prooi voor John de Leeuw, die met een machtige sprint Jack de Klerk en Johan Peemen voorbleef. De aanstichter van de kopgroep, Chris Geerts, werd uiteindelijk vierde.

Uitslag 50+

1. John de Leeuw
2. Jack de Klerk
3. Johan Peemen
4. Chris Geerts
5. Dick van Loon
6. Alfons van Geel
7. Bas Dirven
8. Christ Christianen
9. Rene Haast
10. Peter van der Geest

50-

Het was prachtig weer tijdens de start van de 50- categorie en mede daardoor kregen we ook een mooi deelnemersveld van 74 renners. De eerste 14 ronden zagen we diverse uitvallen van groepjes renners, waarbij vooral Jeffrey Doornbusch, Daaf Koemans en Roy Guequierre vaak betrokken waren, maar al deze uitvallen werden door het peloton tenietgedaan. Tot in ronde 15 ronden het begin ontstond van een kopgroep met in eerste instantie vier man: Stefan Laurijssen, Jeffrey Doornbush, Germon Peeters en Teus van Tuijl. In de daaropvolgende ronden maakte nog een zevental de sprong naar voren: Roy Guequierre, Jeroen Rombouts, Jurgen Verbocht, Valentijn Overtoom, Cas Graafmans, Daaf Koemans en Nol van Loon. Terwijl Teus van Tuijl loste uit de kopgroep gingen de overige tien door en bouwden een stabiele voorsprong op. Dries Echelpoels probeerde nog wel om het gat te dichtte en reed ruim tien ronden solo tussen de kop en het peloton in, maar het mocht niet baten en hij zou uiteindelijk weer door het peloton opgeslokt worden.

Een uitlooppoging van Roy Guequierre in de voorlaatste ronde werd op het einde nog verijdeld en de kopgroep zou sprintten voor de overwinning. Hierin bleek Stefan Laurijssen de sterkste, voor Jeroen Rombouts, Jeffrey Doornbush en Germon Peeters. Rik de Vree won de sprint van het grote peloton en werd 11e. Leuk te zien dat het podium zo gevuld werd door drie teams die sterk vertegenwoordigd waren vandaag: STAR, WV Breda en TSWV De Meet.
Helaas deed zich dus in het peloton in de laatste ronde een valpartij voor, waarop de twee, altijd aanwezige, EHBO-medewerkers in actie kwamen. Wij wensen het slachtoffer een snel en goed herstel toe.

Uitslag 50-

1. Stefan Laurijssen
2. Jeroen Rombouts
3. Jeffrey Doornbusch
4. Germon Peeters
5. Nol van Loon
6. Jurgen Verbocht
7. Cas Graafmans
8. Daaf Koemans
9. Roy Guequierre
10. Valentijn Overtoom

Volgende week de laatste trainingswedstrijd op het parcours in Moleneind Breda en de week daarop (26 maart) onze openingswedstrijd te Rijsbergen Oekel. Dat is de plek waar uw licentie en vaste rugnummer worden uitgereikt. Een licentie 2017 kunt u nog aanvragen via deze site.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies