Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag van de succesvolle ronde van Terheijden 16 april 2017

Eerste Paasdag werd weer traditioneel de Ronde van Terheijden verreden, met start en finish bij Manege Zeggezicht. De wielervereniging Terheijden staat ieder jaar garant voor een goede organisatie op dit mooie pittige rondje langs het dorp. Er verschenen op deze winderige dag, die het (ook weer traditioneel) zwaar maakte voor de deelnemers, maar liefst 121 renners aan de start. Mooie pelotons van 33 renners in de 50+, 55 renners in de 50- en 33 amateurs streden om de winst, die uiteindelijk werd opgeëist door Johan Pemen (50+), Joachim Raeymaekers (50-) en Dirk van Leuken (amateurs). Binnen de 50- wedstrijd werd de plaatselijke Bram Sprangers kampioen van Terheijden.

50+

De eerste aanvallers bij de 50+ waren Jack de Klerk en Johan Pemen. Het peloton liet hen nog niet begaan en greep de vluchters weer tot de orde. Na wat schermutselingen, waarin vooral Ruud Havermans, Johan Pemen. Henk Ceelen, Dennis den Ouden, Barend Verhagen en John Haast actief waren, vormde zich uiteindelijk toch een kopgroep. De actiefste renners waren hierin vertegenwoordigd, met name Haast, Pemen, Ceelen, Havermans, en Verhagen. Niky Deijkers en Jack de Klerk probeerden nog de oversteek te maken, maar zij kwamen te laat. In de finale moesten Havermans en Verhagen de rol lossen. In de laatste ronde sprong Pemen weg en won na een korte solo. Ceelen won de sprint voor de tweede plaats voor Haast.

Uitslag BWF 50+:

1. Johan Pemen               (Rijsbergen)

2. Henk Ceelen                (Oudekerk)

3. John Haast                   (Rijsbergen)

4. Ruud Havermans        (Nieuw-Vossemeer)

5. Barend Verhagen        (Woerden)

6. Niky Deijkers               (Sint-Willebrord)

7. Jack de Klerk              (Breda)

8. John de Leeuw           (Breda)

9. Rene Haast                (Rijsbergen)

10. Ton van Korven        (Diessen)

50-

De beslissing bij 50- viel al vroeg in de koers. Reeds in de tweede ronde sloegen Joachim Raeymaekers, Nico van den Berg en Bram Sprangers een gaatje. Jens Coppens maakte een ronde later de oversteek. Het peloton volgde op een halve minuut. De slag was gevallen. De goede trein was vertrokken. Tom Nelen ging na enkele ronden op zoek naar de leiders. Hij werd op zijn beurt weer achtervolgd door Roy van den Heuvel, Mark Vermeer en Jelle Andries. Zij geraakten niet bij Nelen. Dit lukten wel Ronald Withagen, Roy van den Heuvel, Yannick Sprangers, Thomas van Versendaal. Ook Ben van Baelen lukte het om bij de achtervolgers aan te sluiten. Bedreigen zouden zij de leiders nooit. De winnaar moest in de kopgroep gezocht worden. In de eindsprint klopte Raeymaekers eenvoudig Sprangers en Coppens. Van den Berg liet het lopen en werd vierde. Withagen won de sprint voor de vijfde plaats.

Uitslag BWF 50-:

1. Joachim Raeymaekers             (Essen)

2. Bram Sprangers                        (Terheijden)

3. Jens Coppens                           (Etten-Leur)

4. Nico van den Berg                    (Rumst)

5. Ronald Withagen                      (Ossendrecht)

6. Roy van den Heuvel                 (Naaldwijk)

7. Yannick Sprangers                   (Brasschaat)

8. Ben van Baelen                        (Essen)

9. Tom Nelen                                (Essen)

10. Thomas Versendaal               (Tilburg)

Bram Sprangers kampioen van Terheijden.

Voor de leden van WV Terheijden en de bewoners van Terheijden werd in de BWF 50- wedstrijd tevens gestreden voor de kampioenstitel van Terheijden. Door mee te sluipen in de kopgroep stelde Sprangers de titel veilig en werd kampioen. Bob Rasenberg, die in het peloton finishte pakte het zilver en het brons was voor Stef van Zundert.

Amateurs

In de tweede ronde koos Dirk van Leuken de aanval. Stefan Laurijssen maakte de oversteek. Omdat het nog vroeg in de wedstrijd was, hoopten zij op versterking uit het peloton. Joris Vermeulen, Andy van Loon en Gerben Verstraten  probeerden de oversteek te maken. Intussen sloten Sil van den Ven, Jelle Veraart, Roy Guequierre, Tom van de Peer bij het drietal aan. Zeven achtervolgers. Ondanks hun numerieke meerderheid, kwamen de achtervolgers niet dichter bij en moesten toezien dat de vluchters verder wegliepen. Half wedstrijd ging Guequierre alleen op zoek naar de leiders. Jelle Veraart zag het gevaar en sloot aan. Samen probeerden zij het gaatje naar de leiders te dichten, maar het leidende duo was buiten schot. Zij zouden strijden om de overwinning. Bij het ingaan van de laatste ronde plaatste Van Leuken een demarrage en sloeg een klein gaatje. Laurijssen gaf zich nog niet gewonnen en sloot weer aan. De eindsprint moest de beslissing brengen. Hierin toonde Van Leuken zich de sterkste. De tweede plaats voor Laurijssen. Vervolgens klopte Guequierra Veraart voor de derde plaats. Tom van de Peer won vervolgens de sprint de derde groep en werd vijfde.

Uitslag Amateurs:

1. Dirk van Leuken          (Best)

2. Stefan Laurijssen        (Oud-Gastel)

3. Roy Guequierre          (Tholen)

4. Jelle Veraart               (Essen)

5. Tom van de Peer        (Zoersel)

6. Sil van de Ven            (Tilburg)

7. Joris Vermeulen         (Zoersel)

8. Gerben Verstraten     (Roosendaal)

9. Andy van Loon          (Roosendaal)

10. Joost Aelmans        (Uden)

Volgend weekend zien we elkaar op de Ronde van Galder, een mooie grote omloop door het buitengebied van Galder.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen