Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag Ronde van 't Heike 30 april 2017

Onder zeer prettige weersomstandigheden werden op 30 april de drie BWF-wedstrijdonderdelen afgewerkt in de ‘’Ronde van ’t Heike’’. Er was ambiance genoeg rond de dorpsronde van 1,1 km. rond de kerk in St. Willebrord, waar voor de bewoners van het aangelegen verzorgingshuis zelfs een heuse Vip-zone was ingericht en het zonnetje en de koers menig toeschouwer op de been bracht. Het was een dag zonder incidenten, waarbij de EHBO gelukkig weer werkloos mocht toekijken.
De winnaars waren (de organisator) Rini van Zundert, die bij de 50+ (38 vertrekkers) zijn medevluchter Ruud Havermans klopte. Bij de 50- (41 vertrekkers) won Ben van Baelen na een korte solo en bij de amateurs (21 vertrekkers) won Guus de Graauw de sprint van de kopgroep, die geheel uit eigen ploeggenoten bestond.

50+
Rini van Zundert klopt Ruud Havermans in een sprint a deux (38 deelnemers)

Met nog zes ronden te rijden kozen Ruud Havermans en organisator Rini van Zundert de aanval. Niky Deijkers, Jos Bogaerts en Raphael Gabriels probeerden de oversteek te maken, maar het juiste treintje was vertrokken. In de eindsprint was Van Zundert, ondanks een zware val vorig jaar, de sterkste en schreef zijn eigen ronde op zijn naam.

Plaatselijk favoriet Niky Deijkers had zijn zinnen gezet op de wedstrijd in zijn woonplaats. Reeds in de eerste ronde koos hij het hazenpad, samen met John de Leeuw. Zij hielden het drie ronden vol, waarna Ruud Havermans en Pieter Mies het overnamen. Het peloton, onder leiding van Raphael Gabriels, gaf hen geen ruimte, waardoor het weer samenliep. Deijkers sloeg wederom een gaatje. Langzaam bouwde hij zijn voorsprong uit, in de hoop dat er versterking zou komen. Deze bleef uit, waarna hij zich na tien ronden weer liet inlopen het was nog te ver. Er volgden diverse schermutselingen waarin vooral Havermans, Johan Pemen, Hans Lap, Jack de Klerk en -de strijdlustigste renner van de dag- Niky Deijkers zich onderscheidden.

Met nog zes ronden te rijden luidde Van Zundert de finale in. Havermans sloot snel aan. Deijkers, Gabriels en Bogaerts zetten de tegenaanval in, maar zij konden het gaatje niet dichten. De twee leiders werkten goed samen. De eindsprint moest de beslissing brengen. Hierin was Van Zundert de sterkste. Deijkers completeerde het podium door de sprint voor de derde plaats te winnen, voor Gabriels en Bogaerts. Marielle Rockland was de beste dame. De leidersprijs was voor Deijkers.

Uitslag 50+:
1. Rini van Zundert
2. Ruud Havermans
3. Niky Deijkers
4. Raphael Gabriels
5. Jos Bogaerts
6. Ad Valentijn
7. John Haast
8. Johan Pemen
9. Hans Lap
10. Chris Maas

Uitslag vrouwen:
1. Marielle Rockland
2. Sandra van Veghel
3. Morag Wouters

50-
Ben van Baelen wint na korte solo (41 deelnemers)

In de voorlaatste ronde hadden Jens Coppens en Michael Baker een klein gaatje geslagen. Ben van Baelen sprong naar hen toe en kletste gelijk door en won na een korte solo. Joachim Raeymaekers had zich losgemaakt en werd tweede. Dennis Mijnsbergen klopte vervolgens het peloton voor de derde plaats.

Michael Reep en Adri Kapitein waren de eerste aanvallers. Berco van Gool probeerde de oversteek te maken, maar kwam net tekort. Na drie ronden kon het spel opnieuw beginnen. Joachim Raeymaekers reed enkele ronden met een lichte voorsprong vooruit, intussen puntjes sprokkelend voor de leidersprijs. Nadat Raeymaekers tot de orde was geroepen, sprong Michael Reep weer weg. Hij kreeg plaatselijk favoriet Edwin Kas en de actieve Raeymaekers mee. Het peloton kwam echter terug. Na een korte solo van Anco Verstegen, was het wéér Raeymaekers die het hazenpad koos. Het lukte hem ook nu niet om weg te blijven. Alles weer samen dus. Daarna was het Stefan Koevoets die een poging waagde. Daarna namen Rene Horians en Ben Coremans afstand van de groep. Het was wederom Raeymaekers, die samen met Baker de oversteek maakte. De leiders kregen echter geen ruimte en werden weer teruggepakt. Het zag er dus naar uit dat een massasprint de beslissing moest brengen. In de voorlaatste ronde probeerden Coppens, Baker en Van Baelen die te ontlopen. Alleen Van Baelen hield hierin stand en won solerend deze wedstrijd. De leidersprijs was voor de actieve Raeymaekers, die het vaakst als eerste de meet passeerde.

Uitslag 50-:
1. Ben van Baelen
2. Joachim Raeymaekers
3. Dennis Mijnsbergen
4. Edwin Kas
5. Wiebe de Jong
6. Frankie Jansen
7. Merijn Brouwer
8. Yannick Sprangers
9. Christiaan Hak
10. Michael Reep

Amateurs
Star ‘’Your Solution’’ Team domineert bij amateurs (21 deelnemers).

Er stond geen maat op het Star Team. Met een "eigen kopgroep" van vier renners dubbelde zij het hele veld, op drie man na.

Vanuit het vertrek sprong Stefan Laurijssen (Star) weg uit het peloton. Na vijf ronden kreeg hij gezelschap van zijn teamgenoten Guus de Graauw en Jelle Veraart. Jeroen Luijks (Star) ging vervolgens op zoek naar zijn ploeggenoten. Na vier ronden kon hij aansluiten en zo kregen we vier leiders. Ook Roy Guequierre probeerde de oversteek te maken. Het gat was te groot, maar Roy kreeg gezelschap van Thomas Leys en Jeroen Haest. Achter hen verloor het peloton steeds meer terrein en werd na driekwart wedstrijd gedubbeld. De koplopers waren buiten schot. Bij hen moest de winnaar gezocht worden. De Graauw, Veraart en Luijks zouden er voor gaan sprinten, want de leidersprijs had Laurijssen intussen al opgeëist. In die sprint was De Graauw het rapst en won met overmacht van Veraart en Luijks. Laurijsen werd vierde en in de sprint voor de vijfde plaats won Gueruierre voor Leys en Haest. Andy van Loon was de snelste van de rest. Leijdersprijs voor Laurijssen.

Uitslag amateurs:
1. Guus de Graauw
2. Jelle Veraart
3. Jeroen Luijks
4. Stefan Laurijssen
5. Roy Guequierre
6. Thomas Leys
7. Jeroen Haest
8. Andy van Loon
9. Martijn Harteloh
10. Erik Groeneveld

Volgende week koersen we op de klassieke ''Ronde van de Stoof'' te Oud-Gastel, waar vroeger de profs hun rondes reden. We zien jullie graag weer verschijnen voor alweer een zondag mooi en sportief wielrennen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies