Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Echte koersen in Hulten

Zondag 16 Juli was de plaats van handeling voor de BWF wedstrijd in Hulten (Klein Tilburg). Een A programma met een mooi aantal vertrekkers. Een matig windje en tijdens de 50+ al wat miezer en tijdens de 1e helft van de 50- ook nog maakte het parcours lastig en verradelijk in de bochten met als gevolg een aantal schuivers met ook vervelende gevolgen.  De winnaars werden resp. in cat. 50+ John Haast uit Rijsbergen, bij de 50- was het Anco Verstegen die het zegegebaar kon maken en bij de amateurs was het Sil van de Ven die eindelijk zijn overwinning pakte.

50+

Een mooie groep 50-plussers aangevuld met 2 dames. Vanuit het vertrek een knalstart van Johan Pemen wat we vaker zien.  Een paar andere snelle mannen zagen het gevaar en gingen vol mee of in de achtervolging. Dit resulteerde in een uiterst snelle eerste paar honderden meters, maar daarbij ging het reeds al fout in de 2e bocht.  Een van de dames Sandra van Veghel gleed onderuit en omdat de snelheid hoog lag konden een paar man die in haar wiel zaten haar niet meer ontwijken en gingen ook onderuit. Sandra had de meeste schade opgelopen en bleef achter onder toezicht van de EHBO die snel ter plaatse was.  Het was dermate serieus dat een ambulance opgeroepen werd. Intussen door de val was er een kopgroep ontstaan van 4 renners, Johan Pemen, Niky Deijkers, Rinie van Zundert en John Haast. Zij reden snel een 20 a 30 seconden voorsprong bij elkaar.  Doordat de ambulance op het parcours verscheen werd de wedstrijd terecht stilgelegd zodat deze mensen hun beroep konden uitoefenen.  Nadat de weg weer vrij was werd er opnieuwe gestart waarbij de kopgroep haar voorsprong van 24 sec. terugkreeg en de koers verder kon.  Geleidelijk aan richting het einde van de wedstrijd werd hun voorsprong steeds kleiner zodat de achtervolgers in de laatste ronde nog bijna het achterwiel van de leiders konden aanraken. Het werd alsnog een sprint van 4 met John Haast als winnaar voor Johan Pemen en Rinie van Zundert. Niky Deijkers werd vierde maar inde wel de leidersprijs met in zijn kielzog Alfons van Geel die de pelotonsprint won voor Rene Haast. 

50-

Een mooie groep van 49 renners vertrok op een nat parcours. Voorzichtigheid was geboden onder deze omstandigheden. Echter de renners zijn zo strijdlustig dat ze vanaf het begin van voren willen zitten.  Het gevolg was een valpartij van 4 renners in bocht 1.  Men was gewaarschuwd zou men denken.  In bocht 2 weer een valpartij van 4 renners Door deze tumulteuze beginfase ontstond er gelijk een kopgroep van 4 man met Adri Kapitein,Toon Mertens, Stefan Koevoets en Sven Luyten. Daarachter vormden zich als snel 2 achtervolgende groepen.  Vanuit het 1e peloton maakte in de ronde 5  zes man de oversteek naar de kopgroep en goed samenwerkend werden deze 10 niet meer achgterhaald en konden zij gaan uitmaken wie de bloemen in ontvangst zou nemen.  Intussen scoorde Richard van Schie uit Breda de meeste punten voor de leidersprijs.  Deze groep bleef bij elkaar en het was Anco Verstegen die Adri Kapitein en Francois Nooten voorbleef in de spurt.  2 man van ploeg Wim de Vos op het podium waarmee de sponsor blij mee was uiteraard.

Amateurs

Hier een levendige koers waarbij het asfalt steeds droger werd zodat men vol kon koersen. In de beginfase een paar uitlooppogingen waarbij in ronde 5 een sterk duo vooraan kwam met Jeroen Rombouts en Koen Vincenten. In ronde 11 sloten nog eens 5 achtervolgers aan en de beslissing was gevallen. Intussen scoorde Jeroen Rombouts aan de lopende band punten voor de leidersprijs welke hem ook ten deel viel. Noig was zijn honger niet gestild en plaatste net voor het ingaan van de laatste ronde een demarrage.  Sil van de Ven zag het gevaar en met de tanden op elkaar reed hij naar de koploper toe.  De rest aarzelde even en de twee vooraan waren gevlogen. Jeroen Rombouts ging de spurt voor de overwinning aan maar werd knap gecounterd door Sil van de Ven die eindelijk zijn overwinning pakte na vele keren in de kopgroep gezeten te hebben.  Door deze overwinning gaat hij weer ruim aan de leiding in het Wim de Vos klassement omdat Guus de Grauw niet aanwezig was.

 

Volgende week hebben we het NK in Breda-Overa waar om de fraaie WFN-kampioenstrui gestreden gaat worden.  Voorinschrijving is wenselijk en de afwijkende starttijden evenals alle andere info vinden jullie op onze website.  

Landgenoten tot a.s. zondag allemaal.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies