Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Wedstrijdverslagen NK WFN 23 juli 2017

Ons bestuurslid Willem Dielemans verzorgde tijdens de zondag van het NK vrijwel live de wedstrijdverslagen op de Facebook pagina. Zijn proza drukken we hieronder ook af. 

 

Jac Roemerman uit Helden Nederlands Kampioen 60+

Limburger Jac Roemerman pakte vijf jaar na zijn wereldtitel in het Oostenrijkse St Johan de nationale titel bij 60+. Roermerman (65 jaar), die geen meter kan sprinten, wachtte tot in de laatste ronde om zijn aanval te plaatsen. Zijn tegenstrevers hadden daar niet direct antwoord op, waardoor Roemerman zijn voorsprong verder kon uitbouwen. Na een korte solo kwam hij zegevierend over de finish
Drieëntwintig renners gingen van start in de categorie 60+. Er werd gelijk een hoog tempo onderhouden. Voor een vijftal renners was dit hoog en moesten de rol lossen. Willem Hus reed nog lek, maar kon na zijn wiel gewisseld te hebben bij de neutrale materiaal wagen van Hans de Wit,toch weer de aansluiting vinden met het peloton. Met nog 3 ronden te rijden sprong Johan Brouwers weg. Michael Bolle en Ron Paffen sluiten snel aan bij de koploper. De groep laat hen echter niet begaan en de leiders worden weer ingelopen. Rene Haast en Ron Paffen gaan licht afgescheiden de laatste ronde in. Zij worden ingelopen, waarna Roemerman het hazenpad kiest en de wedstrijd winnend afsluit met een nieuwe titel.

Johan Pemen Nederlands Kampioen 50-59 jaar

Johan Pemen maakte de klus af in de eindsprint. Hij klopte zijn medevluchters Erik Satter en Andre Grootveld, die respectievelijk tweede en derde werden. Het betekende voor Pemen zijn derde titel. Op zijn 23e en 29e werd hij Nederlands Kampioen en nu op zijn 52e .
Reeds in de eerste ronde kozen Johan Pemen, Eric Sater en Andre Grootveld de aanval. Pemen demarreerde op het viaduct over de A16. Andre Grootveld sloot snel. Toen zij Erik Satter zagen komen, hielden zij even in om vervolgens goed samenwerkende de voorsprong verder uit te bouwen naar plusminus 1 minuut. Met nog drie ronden te rijden kwam er een tegenaanval uit het peloton. John Haast, Pieter Mies, Christ Maas, Ruud Havermans, Rini van Zundert, Raphael Gabriels, John van Rullen, Ton van Korver en Ivano Zwirs vonden elkaar. Zij reden in een ronde twintig seconden af van achterstand. Intussen keek het peloton tegen een groeiende achterstand aan. De achtervolgers komen bij het ingaan van de laatste ronde op 25 seconden, maar dan stokt de samenwerking.
Andre Grootveld wilde in de laatste ronde zijn medevluchters nog verrassen, maar kreeg niet de gelegenheid. De eindsprint moest de beslissing brengen. Grootveld liet zich in de koppositie dringen. Pemen zette de eindsprint. Satter probeerde er nog over heen te komen, maar voelde zich enigszins ingesloten. Hierdoor won Pemen onbedreigd.
Het was zijn derde wedstrijd waarop hij zijn zinnen dit jaar op had gezet. De twee voorgaande, Rijsbergen en BWF-kampioenschap in Hoeven, reed hij lek.
John Rullen had zich in de laatste ronde nog los kunnen maken van de groep en werd vierde. Chris Maas sprintte naar de vijfde plaats voor John Maas en Rini van Zundert.

Patricia Door-Van der Wel verrassend Nederlands kampioen bij de Dames

Patricia Door –Van der Wel uit Melissant was hoogst verbaast dat zij de NK titel pakte tijdens de titelstrijd in Effen-Overa. Met geen enkele verwachting was ze van start gegaan. Toen ze besloot om in de afdaling van het viaduct door te trekken tot aan Stephan Lotde streep (een alles of niets poging) was ze hoogst verbaast dat er niemand er overheen kwam. Het goud voor Patricia. Ellen de Waarde (zilver) werd met minder dan een half wiel geklopt en Hedwich Bekius (brons) volgde kort daarop.
Negentien dames gingen van start in de vrouwen wedstrijd. Het was een rustig verlopen wedstrijd. Het enige opwindende was de valpartij waarvan Miriam Fuselier het voornaamste slachtoffer werd en de strijd moest staken. Gelukkig zonder erge gevolgen. De wedstrijd draaide dus uit op een massasprint welke Patricia in haar voordeel besliste.

Brian Burggraaf soleert naar de nationale titel in categorie 40-49

Er stond geen maat op Brian Burggraaf zondag middag in de titelstrijd van de WFN. In de voorlaatste ronde nam hij stevig over bij zijn maat Stephan Lotz. Lotz was net teruggekomen na wiel gewisseld te hebben nadat hij lek had gereden. Bij Lotz was er het beste af en moest Burggraaf laten. Onbedreigd soleerde Burggraaf vervolgens naar zijn 25e seizoen overwinning en werd Nederlands kampioen bij de WFN.
Stephan Lotz nam in de tweede ronde afstand van de groep. Brian Burggraaf onderkende het gevaar en maakte de oversteek. Goed samenwerkend bouwden ze hun voorsprong steeds verder uit tot ruim een minuut. Met nog 4 ronden te rijden maakten onder andere Maurice Barendse, John Roos, Rene Mink van der Werf, Johannes Lachi, Dick Kinket, zich los uit het peloton. De samenwerking is hier niet zo optimaal, waardoor zij terug gepakt werden. Ondertussen reed Lotz lek. Na gewisseld te hebben kwam hij weer terug bij Burggraaf om vervolgens gelost te worden. Het beste was eraf. Burggraaf ging alleen de laatste ronde in. Even later gevolgd door Stephan Lotz in gezelschap van Marc van Grinsven en Michel de Koning. Ook Andy van Loon en Jacques Cox reden nog voor het peloton uit.
Burggraaf pakte vervolgens de Nederlandse titel bij de masters 40-49. Achter hem sprintte Van Grinsven naar de tweede plaats voor De Koning. In de pelotonssprint klopte Maxim Harteloh Antoine Moonen voor de vierde plaats.

Tom de Vreede wint bij amateurs -40

De wedstrijd voor de categorie tot 40 jaar tijdens de titelstrijd van de WFN draaide uiteindelijk uit op een massasprint. Hierin werd Tom de Vreede door zijn ploegmaats in zetel keurig afgezet, waarna hij het karwei afrondde. Hij klopte met een fietslengte Germon Peeters (die uit zijn pedaal schoot) en Jeroen Bijnagte finishte als derde en completeerde daarmee het podium.
Ruim 90 renners gingen van start op het 6,2 km lange parkoers op Overa te Breda. Iedere ronde moesten de renners 2 maal de viaducten nemen die op het einde gingen doorwegen. Jeroen Rombouts was de eerste aanvaller. Hij kreeg geen steun en liet zich weer inlopen. In gesloten formatie werden vervolgens de ronde na ronde afgelegd, totdat met nog zeven ronde te rijden Roy Guequierre een poging waagde. Het was nog niet het goede moment. Jeroen Luijks en Nick Zuidewind trokken vervolgens op avontuur. Zij bouwden een voorsprong van maximaal 27 seconden op en bleven in het zicht van het peloton. Na 30 kilometer was de pijp leeg bij Luijks en viel hij terug in de groep. Zuidewind ging moedig verder, maar het STMA Cycling Team uit Apeldoorn voerde het tempo op in het peloton. Snel werd ook Zuidewind ingerekend en zag het naar uit dat de wedstrijd in een massasprint zou eindigde hetgeen ook gebeurde. Tom de Vreede werd keurig gebracht en zegevierde voor Peeters en Bijnagte. De Vreede nieuwe kampioen WFN.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen