Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Wedstrijdverslag Teteringen 27 augustus 2017

Het zonovergoten Teteringen was het decor van de eerste wedstrijd van het naseizoen. Na de zomercompetitie in Rucphen werd er nu rondom het Alexanderplein weer volop strijd geleverd om de vele prijzen en premies. De WV Terheijden stond weer garant voor een goede organisatie en gezellige ambiance, zo voorafgaand aan de Dorpsloop Teteringen. De winnaars waren Johan Pemen en Pim Zwinkels bij de 50+ en 50-. 

50+:

Er hadden 25 renners hun rugnummer opgehaald. Om 10.00 uur klikten zij in voor een wedstrijd over 50 km. Johan Pemen had er zin. Reeds in de eerste ronde sloeg hij een gaatje op het peloton met Stef van Zundert in zijn kielzog. Een ronde later werden zij weer vervoegd door de groep. Enkele ronden later trokken Niky Deijkers, John Haast, Rinie van Zundert, Johan Pemen, Ruud Havermans en Walter Koster door. Jan van den Nobelen sloot nog snel aan. Deze zeven waren vertrokken. Johan Brouwers probeerde nog de oversteek te maken, maar de vogels waren gevlogen. Goed samenwerkend werd het verschil steeds groter. Ondertussen sprokkelde Pemen de puntjes bij elkaar voor de leidersprijs. Met nog twaalf ronden te rijden sloeg Havermans een gaatje. Pemen reageerde attent en sloot aan. De rest van de kopgroep moest toezien dat het leidende duo steeds verder wegliep. Bij het ingaan van de laatste bocht voor de finish sloeg Pemen een gaatje en trok vervolgens door tot aan de meet. Havermans had hier geen adequaat antwoord op en werd terug verwezen naar de tweede plaats. Pemen dus winnaar. Haast en Van Zundert hadden zich nog los gemaakt van de achtervolgers. Op de sprint van de rappe Haast had Van Zundert geen antwoord. Haast dus derde.

50-
Voor de 50- categorie werden 34 rugnummers uitgegeven. Zij kregen ook 50 km voorgeschoteld. Anco Verstegen was de eerste aanvaller. Het peloton liet hem echter niet begaan en hij werd weer ingerekend. Stefan Koevoets en Jelle Andries namen het initiatief over. Gedurende zes ronden voerden zij het veld aan. Daarna werden zij ingerekend. Vervolgens trok het peloton als lang lint door de straten van Teteringen. Na een superpremie sprint trokken Pim Zwinkels, Anco Verstegen en Adri Kapitein door en sloegen een klein gaatje. Kapitein liet zich terug vallen. Enkele ronden later kregen de koplopers versterking uit de groep. Joachim Raeymaekers en Cas Graafmans maakten de oversteek. Ook Ben van Baelen en Tom Nelen maakten de aansluiting en als laatste Govert Tukker. Deze trein was vetrokken. Het peloton moest toezien dat de leiders steeds verder wegliepen. Met nog twee ronden te rijden werd met de uitval van Zwinkels de finale ingeluid. Het was nog te vroeg, want hij werd weer teruggehaald. De kopgroep begon compleet aan de laatste ronde. Zwinkels nam de laatste bocht voor de finish op volle snelheid. Hij pakte enkele meters. Voldoende om Verstegen van zich af te houden. De derde plaats was voor Raeymakers.

Helaas was er tijdens de koers nog een klein incident met een inwoner die op een scooter door een afzetlint reed en zo tussen de renners belandde, waarvoor enkelen ten val kwamen. Gelukkig allemaal zonder al te veel erg. 

Komende zondag 3 september rijden we op het clubcircuit van WTC Pijnenburg te Tilburg. Wees welkom op deze altijd leuke B-wedstrijd op het groene en snelle parcours. 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen