Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Verslag Moleneind Breda 10 september 2017

Het was een mooie dag op ons Moleneind; wel wat wind en fris, maar de zon kwam er regelmatig door. Vandaag verschenen er 56 deelnemers aan de start verdeeld over de twee categorieën, met als winnaars Raphaël Gabriëls in de 50+ categorie en Adri Kapitein in de 50- categorie.

50+ categorie

Hier kwamen 25 deelnemers aan de start voor de wedstrijd over 40 ronden. Vanaf de eerste ronde was er een heftige strijd om de punten voor de leidersprijs geschonken door onze sponsor ADDVO|arbeidsrecht. Geregeld ontsnapten groepjes renners, maar die slaagden er niet in om lang weg te blijven. Peter de Koning kwam bijna iedere ronde als eerste over de meet en besloot in ronde 15 alleen op avontuur te gaan. Enkele ronden later sloot Raphaël Gabriëls aan bij de koploper. Een groepje bestaande uit Christ Christianen, Wim Overeem en Jan Minnaard ging in de achtervolging. Maar een nerveus peloton ging ook op jacht naar de leiders, met als consequentie dat het achtervolgende groepje werd opgeslokt door een steeds kleiner peloton.

De twee sterke koplopers liepen nog verder uit en begonnen iets voorbij halfweg koers de geloste renners te dubbelen. Het inmiddels nog verder gereduceerde peloton zag de achterstand verder groeien en berustte in de overmacht van De Koning en Gabriëls. Een 10 kilometer voor het einde ontsnapten John Haast, Kees Christianen, Peter van der Geest, Johan Pemen, John de Leeuw en Dick van Loon uit het peloton. Deze zes renners zouden gaan strijden om de derde plaats.

Gabriëls klopte De Koning in de sprint en won de wedstrijd. Kees Christianen ontsnapte in de voorlaatste ronde uit de achtervolgende groep en werd derde, gevolgd door John Haast, die Johan Pemen klopte in de sprint voor plaats vier. Peter de Koning won zeer terecht de leidersprijs, na maar liefst 29 van de 40 ronden als eerste te zijn doorgekomen.

Uitslag 50+:

1. Raphael Gabriels
2. Peter de Koning
3. Kees Christianen
4. John Haast
5. Johan Pemen

50- categorie

31 vertrekkers in deze categorie, waaronder 1 dame, voor hun wedstrijd over 40 ronden. Vanaf de start veel schermutselingen, mede vanwege de leidersprijs. In de elfde ronde ging Lorenzo Arena alleen op avontuur en sprokkelde zo ronde na ronde de benodigde punten voor de leidersprijs. In eerste instantie liep deze koploper steeds verder uit, maar iets voorbij halfkoers kwam het peloton plots heel dichtbij.

Adri Kapitein sprong naar de leider toe. Hij werd gevolgd door een groepje van drie man. Dit groepje wisselde weer van samenstelling en aantal in de daarop volgende ronden, terwijl de twee leiders weer heel snel uitliepen. De achtervolgers werden weer ingelopen door een jagend peloton. Onder andere Tom van de Peer, Ben van Baelen en Govert Tukker waren heel bedrijvig in de achtervolging, maar het peloton liet niet begaan. Toch slaagden een kleine 10 kilometer voor het einde Van Baelen en Tukker erin om te ontsnappen. Gezamenlijk gingen ze in de achtervolging en langzaam liepen ze uit op het peloton. De twee leiders, waarbij Lorenzo Arena het merendeel van het werk deed, waren echter definitief gevlogen en zouden strijden om de overwinning.

Lorenzo Arena had de leidersprijs, geschonken door ADDVO, al 10 ronden voor het einde op zak, maar bleef ronde na ronde stug doorrijden met Kapitein in zijn wiel. Daarmee bot je dan wel je sprintsnelheid af en Kapitein is een snelle man. Met ruim verschil klopte dus Adri Kapitein, Lorenzo Arena in de sprint. Ben van Baelen was vervolgens rapper dan Govert Tukker in de sprint voor de derde plaats en even later won Wim Bergmans de sprint van het peloton voor de vijfde plaats. Anne de Jong verdiende de bloemen als eerste en enige dame.

Uitslag 50-:

1. Adri Kapitein
2. Lorenzo Arena
3. Ben van Baelen
4. Govert Tukker
5. Wim Bergmans

Volgende week is er nogmaals een B-wedstrijd op het parcours Moleneind Breda en de week daarop de sluitingswedstrijd in St. Willebrord, alwaar we de klassementen definitief maken en die prijzen uitreiken. Tot volgende week!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies