Griepfiscalisten.pngKOP-BNDS-NL2010.pngUTS.jpglogo addvo.pngludo aaarts logo.jpgricoh_Imagine-Change-logo_RGB-97pix (PNG).png

Veel strijd onder prachtige omstandigheden op Moleneinde.

Het was de 2e keer achter elkaar op het snelle circuit op Moleneinde in Breda.  Onder aangename omstandigheden werden de wedstrijden afgewerkt waarbij volop kon worden genoten van de geboden strijd.  Bij de 50+ was het de rappe John Haast die zijn 3 medevluchters klopte en bij de 50- was het de ijzersterke Thomas Leys die afgetekend solo de eindstreep passeerde.

50+

Vanaf de start vlogen de 50-plussers er alweer direct in.  Johan Pemen liet weer eens zijn beruchte flits-start zien en demareerde uit het vertrek. Na enkele honderden meters sloot John Haast al aan en gezamelijk kwamen ze de 1e ronde met een kleine voorsprong door. Ze hadden wellicht snode plannen want gisteren bij de sluitingskoers in het zeeuwse werden ze ook 1e en 2e.  Maar het peloton liet ze niet gelijk gaan en de volgende ronde was alles weer compleet. Johan Pemen bleef actief en ging maar weer eens aan voor een volgende demarrage. Het peloton kraakte maar begaf nog niet en zo werden de eerste 9 ronden afgelegd.  Het bleef onrustig en in ronde 10 reed er 3 man voorop met Rapahel Gabriels, Govert Tukker en uiteraard Johan Pemen. In de volgende ronde maakte John Haast de oversteek naar de kop en het peloton hapte naar adem en zag de koplopers wegrijden.  Het bleef enkele ronden maar amper 100 mtr. maar vooraan werd niet stilgevallen wat in het peloton af en toe wel gebeurde en zo kon de kopgroep hun voorsprong gestaag uitbouwen. In ronde 24 kregen we 7 achtervolgers doch deze werden na 5 rondjes ook weer gegrepen door het peloton. In ronde 31 kregen 3 man wel een gaatje en deze bleven het peloton wel voor tot aan de eindstreep.   De achtervolgers en het peloton mochten 5 rondjes voor het einde al afsprinten om de snel naderende koplopers volledige vrijheid te geven.  De kopgroep bleef bij elkaarondanks diverse aanvallen in de laatste ronden en dus moest een eindsprint duidelijkheid geven.  De laatste ronde was tevens wel de langzaamste omdat de kopgroep er bijna een surplace van maakte maar uiteindelijk kwamen ze toch op het laatste lange rechte stuk.  Johan Pemen probeerde met een snelle demarrage de rest te verschalken echter John Haast was bij de pinken, reed naar het achterwiel van Johan en klopte hem gedecideerd.  Govert Tukker werd de 3e man op het podium voor Raphael Gabriels.  Bij de 3 achtervolgers was Jan van den Nobelen de snelste voor Jos Bogaerts en Christ Christianen.  Kees Raats was in de laatste ronde het peloton nog ontvlucht voor plek 8 en Rene Haast tekende voor de pelotonspurt voor Sjaco Hoondert en Kees Christianen.

50-

Een pelton van 33 renners aan het vertrek waarvan de helft zuiderburen, dus eerlijk verdeeld wat dat betreft.  Onze belgische vrienden waren zeer actief in de beginfase van de koers.  Hierdoor ontstond in ronde 4 al een kopgroep van 11 man  met daarbij 8 Belgen en daarmee hadden zij duidelijk de overhand. Goed samenwerkend bouwden zij al snel een riante voorsprong op.  De sterke mannen zaten vooraan dus de definitieve slag voor de prijzen was gevallen.  Doch echter reeds zo'n 15 ronden voor het einde werd het onrustig in de kopgroep en begon men te demarreren. Vooral de ploeggenoten met hun groene shirts waren actief. Zij waren met 3 en probeerden de koers nog harder te maken. 10 ronden voor het einde lukte het Thomas Leys eengaatje te slaan, in de rug gedekt door zijn HULK-ploegmaten.  Het gaatje werd een gat van 200, 300, 400 mtr. enz. Zonder pech had hij de overwinning in de tas en zo zag het publiek het ook gebeuren. Eerste dus Thomas Leys en de spurt van de achtervolgers werd gewonnen door zijn juichende ploeggenoten Tom van de Peer en Wim van Roey wat een heel aardige podiumfoto opleverde voor hun sponsor. 

 

A.s. zondagsluiten we het seizoen af in St.Willebrord wederom met een B-koers.  Na de wedstrijden van iedere categorie worden ook de klassementsprijzen uitgereikt door de sponsor in deze Wim de Vos.  Dus komt allen naar de sluitingskoers in St. Willebrord, het wielermekka van Nederland.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 •  

  BWF 50+ Kampioen 2017

   Kampioen Mies

              Pieter Mies

   
 •  

   BWF Amateur Kampioen 2017

   Kampioen Leys

              Thomas Leys

   
 •  

   BWF 50- Kampioen 2017

   KAMPIOEN

             Tom Nelen